13/10/2008

Δημόσια ΕΡΤ ναι, όχι όμως καί το περιεχόμενό της...

Σαν κάτοικος του εξωτερικού, όταν έχω χρόνο θέλω να κρατάω επαφή με την ελληνική πραγματικότητα καί την επικαιρότητα... είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω ώστε να μην χρειάζεται να περνάω 2 εβδομάδες το λιγότερο στην Ελλάδα ώστε να εγκληματιστώ, προσπαθώντας να καταλάβω τί συζητιέται καί τί γίνεται στην χώρα όταν βρίσκομαι εκεί.

Τα παρακάτω αποτελούν must:

Εφημερίδες σε ηλεκτρονική pdf μορφή
Δελτία ειδήσεων
Όλες οι παραπάνω επιλογές αποτελούν πολύ καλή δουλειά ώστε news-animals σαν κι εμάς να μην χάνουν τίποτα το οποίο αποτελεί σημαντική είδηση... η κάθε επιλογή ίσως να πληρεί διαφορετικά γούστα καί οπτικές γωνίες, αλλά μαζί με συκρεκριμένα blog, μπορεί κάποιος να έχει σφαιρική ενημέρωση για πληθώρα θεμάτων.

Αυτό το οποίο μου λείπει περισσότερο όμως είναι τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ. Δεν μπορώ να καταλάβω πως ο σταθμός ο οποίος ενισχύεται οικονομικά από όλους μέσω των λογαριασμών την ΔΕΗ όπως καί από το κράτος, δεν μπορεί τουλάχιστον να κάνει το αυτονόητο καί να ανεβάζει τα δελτία ειδήσεων (ΕΤ1 καί ΝΕΤ) στη σελίδα της.

Βλέπω τους τηλεοπτικούς σταθμούς της υπόλοιπης Ευρώπης, κυρίως δε των κρατικών σταθμών (France 2/3/5, TF1, NRK; SVT, DR, ARD, RAI), οι οποίοι όχι μόνο δελτία ειδήσεων αλλά σχεδόν ολόκληρο το προγραμμά τους μεταδίδουν μέσω ίντερνετ καί online live streaming αλλά καί μετά από επιλογή του χρήστη.

Καί αναρωτιέμαι, πόσο δύσκολη καί πολυέξοδη μπορεί να είναι μια τέτοια κίνηση από την μεριά της ΕΡΤ; Ιδιαίτερα μετά από 1,5 εκ. Ευρώ που ξοδεύτηκαν για αλλαγή των σημάτων καί χρωμάτων ολόκληρου του ομίλου της ΕΡΤ, κάτι το οποίο λίγα απέδωσε κατά την ταπεινή μου γνώμη στο κοινό της.

2 comments:

pandora's box said...

οφειλω να συμφωνήσω μαζι σου! βαρεθηκα να γυρνάω στην Ελλάδα και πράγματα που οι άλλοι τα θεωρούν αυτονόητα ότι θα τα ξέρω να μην τα γνωρίζω επειδή μένω στην Αγγλία!!!

Blogiζων said...

μήπως μας διαβάζουν στην ΕΡΤ;!;!;!
Βλέπω ότι μια ημέρα μετά το πόστ ανανεώθηκε η σελίδα τους aka www.ert.gr αλλά είναι ακόμα χειρότερη από πρίν με καλύτερη όψη αλλά χειρότερη οργάνωση. Άσε που αλλά πατάω καί άλλα μου βγάζει...μερικές φορές καί στα αγγλικά. Μήπως αναγνωρίστικε η Αγγλική ως δεύτερη επίσημη στην χώρα καί δεν το μυριστήκαμε;!;!

Related Posts with Thumbnails