12/07/2010

i-live! 11.07.2010



Είμαστε μια παρέα της γνωστής-άγνωστης “χαμένης” γενιάς των είκοσι και κάτι. Χαμένης από χέρι για την ώρα, κερδισμένης στο άμεσο μέλλον (ελπίζω...). Μιλάμε για τα πάντα -από χαζοσυζητήσεις και κουτσομπολιά μέχρι τη σημερινή οικονομική και πολιτική κατάσταση. Καθένας βλέπει τα πράγματα από την δική του οπτική γωνία, υπό το πρίσμα των δικών του εμπειριών. Τίποτα απ’ όσα λέγονται δεν είναι παράλογο, ακόμα και αν διαφωνούμε εντελώς σε σημεία. Όλα θα δικαιολογηθούν με απόλυτα λογικά επιχειρήματα.

"'Ενα χαλαρό βραδάκι, καλή παρέα και μια δροσιστική μπύρα (λόγω των θρεπτικών της στοιχείων, είναι η μόνιμη δικαιολογία μου) αγκαλιά, για να ξεπεράσω την καλοκαιρινή ζέστη"
 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΡΟΣ μιας γενιάς που πολλοί θεωρούν απολιτίκ. Πόσο λάθος κάνουν... Στο τέλος θα αποδειχθεί ότι αυτή είναι η γενιά η ανοιχτόμυαλη, η λογική (ακόμη και σε δύσκολους και ανατρεπτικούς καιρούς), η θετική ακόμη και στις αλλαγές που συντελούνται αυτή την περίοδο και τη θίγουν περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα του συνόλου. Αυτή η γενιά, λοιπόν, κάπου χάνεται, κάπου δεν εκπροσωπείται, κάτι την αποτρέπει ακόμα ακόμα κι από το να ψηφίσει. Κάτι την απωθεί -και κάτι ίσως να την σπρώξει στα άκρα και να την απομακρύνει εντελώς.

Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ των κατοίκων αυτής της χώρας δεν ταυτίζεται με “ροζ” DVD, με κουτσομπολιό και κιτρινορόζ “εναλλακτικά” δελτία. Δεν περνάει την κρίση ταυτότητας που νομίζουν όλοι αυτοί οι “ειδικοί”. Αυτή η νέα γενιά κάπου χάνεται στη διαδρομή και πολλοί αγνοούν την ύπαρξή της. Αν αναλογιστεί όμως κάποιος ότι -δεδομένης της (κακής) παιδείας που παρέχεται και των (με εγνωσμένες αδυναμίες) δημοσίων συστημάτων αυτής της χώρας - υπάρχει ακόμη μια τέτοια σκεπτόμενη γενιά, τότε θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για το “θαύμα” -κι αυτήν ακριβώς τη γενιά να την υποστηρίξουμε και να την αναδείξουμε χίλιες φορές παραπάνω.

Δημοσιεύθηκε στο Live! στη Θεσσαλονίκη, Μακεδονία της Κυριακής, Κυριακή 11 .07.2010

2 comments:

λού said...

αρκεί να μη φύγουν!

Blogiζων said...

κι εδώ έρχεται ως συνέχεια το άρθρο της 01.08.2010 :-S ...

Related Posts with Thumbnails