27/09/2010

i-live! 26.09.2010



Ήταν δυο Σαββατοκύριακα γεμάτα κόσμο στη Θεσσαλονίκη. “Επισκέπτες” που ήρθαν είτε για να δουν και να συμμετάσχουν στη ΔΕΘ είτε για να διαδηλώσουν είτε για να διασκεδάσουν -ή ακόμη και όλα τα παραπάνω. Οι αγορές γεμάτες κόσμο, τα καφέ και οι ταβέρνες ασφυκτικά κατειλημένες. Τριγυρνούσες στην πόλη πιστεύοντας ότι οι εποχές λιτότητας, ΔΝΤ και οικονομικής κρίσης ήταν ένας απλός εφιάλτης, από τον οποίο ξυπνήσαμε.

"Ήταν τουλάχιστον προκλητική η θέα τόσο πολλών αυτοκινήτων που, για κάποιον "ιδιαίτερο" λόγο, έκλειναν τη λεωφορειολωρίδα και προκαλούσαν κυκλοφοριακό έμφραγμα κατά μήκος της Λεωφόρου Στρατού"


ΤΗΝ ΙΔΙΑ τη ΔΕΘ (και το φετινό ενδιαφέρον της από πλευράς οργάνωσης και συμμετοχών) δεν θα τη σχολιάσω καν. Θα αρκεστώ μόνο στο να πω ότι η επίγευση της επίσκεψής μου ήταν απλά πικρή -αν όχι κάτι χειρότερο. Όμως, μια εικόνα αποτυπώθηκε ιδιαίτερα στο μυαλό μου από το τελευταίο Σαββατοκύριακο της ΔΕΘ -κι αυτή ήταν η ατελείωτη ουρά μονο- και διπλοπαρκαρισμένων (πολυτελέστατων) αυτοκινήτων, σε όλη την έκταση από το συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης” μέχρι και τα γραφεία της ΕΤ3, το βράδυ του Σαββάτου.

ΗΤΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ προκλητική η θέα τόσων πολλών αυτοκινήτων που, για κάποιον “ιδιαίτερο” λόγο, έκλειναν τη λεωφορειολωρίδα και προκαλούσαν κυκλοφοριακό έμφραγμα κατά μήκος της Λεωφόρου Στρατού μέχρι τη ΧΑΝΘ. Προκλητική ήταν και η συμπεριφορά των ιδιοκτητών των συγκεκριμένων αυτοκινήτων που, σε καιρούς άγριας λιτότητας και οικονομίας -ίσως όχι για όλους-, τσιγκουνεύτηκαν να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους σε κάποιο από τα πολλά πάρκινγκ της περιοχής.

ΘΑ ΗΘΕΛΑ μαζί μου εκείνη την ημέρα τους εκπροσώπους της “διαβολικής” τρόικας, τους “έξω από δω”, όπως τους έχουν βαφτίσει τα ελληνικά ΜΜΕ (προφανώς, ξεχνώντας τους δικούς μας, τους γηγενείς “έξω από δώ”), για να δουν την κατάσταση -ίσως και για να αρχίσουν να αμφιβάλουν για την πραγματική ανάγκη της χώρας σε δάνεια και χρηματοδοτήσεις...

Δημοσιεύθηκε στο Live! στη Θεσσαλονίκη, Μακεδονία της Κυριακής, Κυριακή 26.09.2010

No comments:

Related Posts with Thumbnails